Sperrtopf Antennes te koop

maandag 29 november 2010

Vervolg zondag 28e & Groundschool dag 1

Zondag 28 november:

Voordat ik om 8 uur opstond omdat ik al sinds 4 uur niet meer kon slapen ivm de jetlag, ben ik 's nachts al 20 keer wakker geworden. Ook de niet echt lekkere matrassen speelden een rol denk ik. Goed. Dus opgestaan, even gauw wat ontbeten van de zaterdagavond gekochte spulletjes van de Walmart. In m'n vorige bericht sprak ik al van een koude regenachtige ochtend in Mesa. Dit schijnt de slechtste dag sinds februari geweest te zijn. Prima, want 's middags was het prachtig opgeklaard! Mooie cumuls, oneindig zicht, prachtig licht. Koufrontje waarschijnlijk.
In de ochtend op bezoek bij de andere jongens 25m verderop in het andere appartement. Die zitten in een huis dat nu voor de eerste keer door Sabena wordt gehuurd, die is dus nog super mooi en onbeschadigd. Het appartement van ons wordt al een aantal jaren gebruikt en heeft wat meer krasjes en deukjes...

In de middag 2 proefritten gemaakt met een Ford Explorer en een GMC Jimmy...
's Avonds nog even naar de Walmart om wat boodschappen (o.a. VEEL waterflessen want dat kraanwater is absoluut niet te zuipen hier, vol met chloor) te doen, met de auto van Niels, Juan, Giel en Timo, een Lexus LS400.

Maandag 29 november:

Groundschool dag 1! Vol goede moed stond ik vanmorgen om 7 uur op. We zouden om 9 uur opgehaald worden door de CAE bus. Vanacht gelukkig al een stuk beter geslapen, werd nu om half 5 wakker en kon toen meer nauwelijks slapen... Gaat vooruit!
Hup, het pak in, even wat gegeten, en nog even gauw naar het huis van de anderen want daar is een onbeveiligde hotspot te ontvangen. Terwijl ik dit typ zit ik daar nu ook. Internet in ons eigen appartement moet nog geregeld worden, maar met geluk is dat in een of twee dagen gelukt. Ohja, om 8 uur nog even gauw naar de mailtjes en facebook reacties gekeken, en toen om kwart voor 9 maar naar de poort gelopen om opgehaald te worden door het busje.

Aangekomen op school was het eerst nog even onduidelijk in welk classroom we konden gaan zitten, ipv de "Diamond Classroom" werd het de "Boeing Classroom". Niet verkeerd, zo'n upgrade :)!
In de ochtend voornamelijk bezig geweest met fingerprinting, moet gebeuren om te mogen beginnen met de vliegopleiding hier. Vervolgens om 12 uur even door school naar de Subway gebracht met het busje, daar geluncht, en weer terug. De middag bestond uit veeel saaie praatjes. Er stonden interessante onderwerpen op het programma, zoals Aircraft maintenance, maar die vervielen om een een of andere reden. Het bleef dus bij 4 uur lang horen hoe een stofzuiger werkt, hoe je je huis schoon moet houden, wat de regeltjes op de campus zijn, telefoonnummers, internet regelen, auto's, autoverzekeringen, etc, etc. Wel handig om te weten, maar wel redelijk slaapverwekkend.

Het uitzicht vanaf het balkon op school

Even zitten...

We waren om kwart voor 5 terug bij de appartementen. Heb nu even foto's gemaakt van het huis en directe omgeving. Helaas is het hier ook al redelijk op tijd donker. Overdag is het een stuk mooier, vooral 's morgens als de dampen van het verwarmde zwembad boven het water hangen. Ohja, had ik al verteld dat het zwembad 10 meter lopen is?

Wat er vanavond op de planning staat weet ik nog niet. Denk dat we zo even een paar pizza's hier in de oven schuiven, en dan later vanavond in een van de hot tubs gaan. Ohja, en we (Mathijs en ik) hebben de GMC Jimmy gekocht. Nouja, de auto is nu van 2 andere NLS'ers. Zij gaan a.s. vrijdag een maand naar Nederland terug. De auto hebben wij dan helemaal voor ons beide. Als ze begin januari terugkomen delen we de auto voor een week of 6-8 met z'n 4en tot ze klaar zijn, waarna wij de auto volledig overnemen. Foto volgt binnenkort.

De planning voor groundschool dag 2 op dinsdag zegt het een en ander over heel veel briefings over vliegzaken, net als de rest van de totale 5 dagen trouwens. Volgende update dinsdagavond (deze tijd) waarschijnlijk!

Foto's heenreis
Alle foto's groundschool dag 1 en huis

3 opmerkingen:

  1. j.h.millenaar@gmail.com30 november 2010 om 02:36

    Zo te zien en te lezen, is het daar best goed toeven! Als jullie toch nog een strijkhulp nodig hebben, je weet het....!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's! Het appartement ziet er mooi uit, en zo'n zwembad op 10 meter afstand is zeker niet verkeerd!
    Gefeliciteerd trouwens met de aankoop van je eerste auto. Gaaf zo'n Jimmy!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn 1e auto was een mini... heel wat kleiner dus.

    BeantwoordenVerwijderen