Sperrtopf Antennes te koop

maandag 17 januari 2011

Opnieuw Gila Bend

Vandaag opnieuw naar Gila Bend genavigeerd. Dit keer met m'n instructeur op de rechter stoel. De route was zoals zaterdag (cancel) gepland;

Niet erg veel bijzonders te melden over deze vlucht. Het was erg rustig bovenin, met een hele dikke inversielaag op 3000ft. Aangekomen bij Gila Bend 1 touch and go gemaakt, waarna we een soort van diversion deden. We sloegen de 2 keerpunten "Flying Bucket" en Phoenix Regional over en gingen vanaf daar direct naar Chandler. Even de nieuwe koers bekeken en puur op het terrein genavigeerd in plaats van dead reckoning. We kwamen hier over Estrella Sailport. Een zweefvliegveld waar ik over een tijdje ook een vluchtje ga maken. Ben bezig met het omzetten van m'n Nederlandse Zweefvliegbewijs om te zetten naar een Amerikaanse. Is na een 3 maanden wachten bijna geregeld! Er waren daar ook zweefvliegers actief vandaag. Een Fox die aerobatics deed, en een andere kist achter de sleepkist.
Even na de stad van Maricopa trok m'n instructeur het gas dicht. Simulated engine failure. Dus zweefvliegen! Yay! Leuk! Haha, we zaten in de buurt van een private airstrip, waar ik em op neer had gezet als de motor het daadwerkelijk niet zou doen. Op short final op boomtophoogte gas er weer op en verder naar Chandler voor de fullstop op Falcon.

Voor morgen staat er weer een solo op het programma. Een navigatie van 1 uurtje. Niet veel te doen dus. Ik ga maar wat bovenwerk doen in de south-east practice area, weer wat stalls, steep turns, een simulated engine failure op Rittenhouse. Een verlaten en overwoekerd oud vliegveld waar de banen nog net zichtbaar zijn, waar nu alleen nog een helipad is. Kun je em nog wel aardig aan de grond zetten zonder te veel schade als dat nodig zou zijn. Daarna weer klimmen voor een landing op Gateway gevold door een north departure to Falcon Field.
Dat is het plan in ieder geval. Dit ter voorbereiding op de 40 uurs check die ik waarschijnlijk donderdag heb. Misschien zelfs al wel woensdag, maar een dagje vrij voor wat theorie stampen zou wel prettig zijn...

2 opmerkingen: