Sperrtopf Antennes te koop

zondag 12 december 2010

D7; in het circuit met een F18

Vandaag m'n 7e vlucht gehad. Heb nu in totaal 10,1 uur en 18 landingen op de Archer. Schiet dus mooi op! Bij je 14e uur ga je solo, dus dat komt er al snel aan!
Vanmorgen weer een uur touch and goes gedaan op Gateway. Sharon was eerst aan de beurt dus die vloog heen. Het was vanmorgen vreemdgenoeg behoorlijk turbulent net na sunrise. Kwam waarschijnlijk van een matige wind uit het oosten die van de bergen af komt. Ook apart, want beneden de 100m agl was de wind juist uit een zuidelijke richting. Een zeker merkbare windshear op final dus.
Wel grappig, Gateway is echt een druk veld. Er vliegen MD80's, T38 trainer jets, en ook F18's. Zo was ik net opgestegen, stijgt er ook een F18 op een andere parallelle baan op die op 300ft over me heen vliegt en daar het circuit in duikt. Heel vet.
De landingen gingen weer erg lekker. Ook een flapless landing gedaan dit keer.

Maandag staat er weer een uur touch and goes op het programma. Weer op gateway. Dit keer ook een aborted takeoff en waarschijnlijk een engine failure after takeoff. Ben benieuwd. Als je trouwens naar www.squawkvfr.com gaat en dan Falcon Tower aanklikt dan kun je naar de live ATC luisteren van Falcon Field. Ik ben daar morgen misschien wel tussen 19:30 en 20:15 uur (NL tijd) te horen. Ja, is een groot tijdwindow, maar kan het echt niet precies zeggen hoe laat.

Ohja, en vanmiddag zijn we naar het museum hier op Falcon Field geweest. De 10 dollar entree volledig waard. Ze hebben er prachtige vliegtuigen staan. O.a. een Mig, P51d Mustangs, B17, en nog veel meer mooi spul. In de B17 mochten we ook kijken. Erg vet om die van binnen erg krappe kist eens te bekijken. Om van achter naar de cockpit te komen moet je tussen de bommen door een erg smal gangpad je weg zien te vinden. Wil je van de cockpit naar de nosegunner/navigator ruimte voor in de neus dan moet je kruipen. De tailgunner is al helemaal afgezonderd. Alles is nog origineel, alle turrets zijn nog bewapend met de machineguns met zelfs de kogels er nog in. Echt super vet. Deze B17 was nu in onderhoud, maar die vliegt normaal gesproken nog gewoon! Er lagen zelfs recente luchtvaartkaarten in... Zal gauw een nieuwe fotogallery aanmaken. Zijn er nogal veel om uit te zoeken. Hier een kleine selectie:











4 opmerkingen:

  1. Mooie fotos! Alles ook zo keurig schoon daar. Gelukkig staat er ook een zwever op...
    Zal vanavond wél luisteren. Zeg maar wat grappigs. :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig! Zal ook luisteren vanavond, hoop dat ik op tijd thuis ben. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, na 14 uur al solo? Dat zit er inderdaad al snel aan te komen! Succes weer vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi there Peter...Leuk om over je avonturen te lezen..mooie foto's. Martijn was 13 jaar geleden
    in Tucson, Arizona. Had the time of his life.
    Veel succes met alles en geniet maar..XX

    BeantwoordenVerwijderen