Sperrtopf Antennes te koop

donderdag 16 december 2010

D9; regen........... Boeiend!! Gewoon vliegen!

Mocht eindelijk weer vliegen vandaag! 2 Dagen rust is te lang :P Mag van mij wel een dagje korter... Haha. Het was al lang bekend dat donderdag (vandaag) er een koufrontje over zou trekken. Die kwam ook! Wat een poepweer! In de ochtend miezerde het af en toe een beetje, maar vanaf 12 uur 's middags begon het echt te regenen. We waren om 11 uur bij op school bij dispatch en kregen de melding dat er geen Archers beschikbaar zouden zijn voor tenminste de komende 3 uur. We zouden dus lekker moeten wachten.... Nouja, de meteo maar gedaan dan. Even in de students lounge gehangen, tot we ineens opgeroepen werden! Er was een vliegtuig! Maar dan wel meteen NU! Goed, dus gauw onze instructeur geprobeerd te zoeken die ergens aan het lunchen geslagen was... Dikke stress, want Mike van dispatch is niet de meest vriendelijke en meewerkende man zoals alle oud-studenten al wel weten. Na een lang stuk zoeken werd hij toch gevonden... Aan de telefoon... Dus wij gauw onze kist preflighten en als de donder klaarzitten (aldus Mike). Lekker, in de regen de pre-flight inspectie doen. Na een kwartiertje wachten in de kist was ook de instructeur aanwezig.
Dit maal vertrok ik weer als eerste van Falcon Field naar Gateway. In de regen zijn de remmetjes toch wel wat minder effectief! Naar de baan getaxied en opgestegen. Al gauw werd het duidelijk dat het zicht inderdaad beroerd was. Af en toe maar een mile of 4...
"Gateway Tower, Archer 965WG is 7 miles north with information Uniform for touch and goes". Eerst 2 normale touch and goes, toen 2 flapless touch and goes, 2 power off landings (Zweefvliegen! Yay!), nog weer een normale, en de full stop voor de wissel op Gateway. Sharon zat namelijk achterin. 8 landingen dus, voor de mensen zonder rekenskills... :P. 1,2 uur gevlogen.

Nu was Sharon aan de beurt. Na ook een serie touch and goes vloog ze terug via het oosten, via de south-east practice area. Het weer werd wel weer steeds slechter, het zicht nam af, en de wolkenbasis zakte omlaag. In het oosten waren er dan ook scattered clouds op 3000ft. Dit was niet bekend in de laatste weerberichten, dus gaf de instructeur maar even een Pilot Report door. Deze informatie wordt dan toegevoegd aan de ATIS (Automatic Terminal Information Service; huidige weer en vliegveldinformatie). Na een korte demo van 20 sec IFR door de wolken (ja Portugal jongens en meisje, hier kan ook IFR gevlogen worden, hahahaha). Vloog Sharon terug naar Falcon Field.
Het veld was moeilijk te vinden met het belabberde zicht en de continue regen op het raam. Toen we op downwind zaten moesten we onze downwind verlengen. Dit was echter niet mogelijk, dus moesten we een 270 graden bocht maken om de wolken, die inmiddels al gezakt waren naar de circuithoogte van 2400ft, te onwijken. Toen we landden was het vliegveld echt geen VFR meer.... Ik geloof ook niet dat er na ons nog Archers zijn geland of vertrokken zijn.
Na weer ff zeiknat geworden te zijn tijdens het terugduwen en vastbinden van de kist weer terug naar dispatch voor de debriefing. Het leek wel alsof we solo gegaan waren toen we binnen stapten. Helemaal doorweekt alsof we in het zwembad gesodemieterd waren. Duurt niet lang meer, de solo! Nog 2 beurtjes geloof ik. In onze syllabus staat dat de volgende de solo is, maar ik mis nog 1,9 uur...
Eerst nog maar ff de FAA pre-solo written test maken vanavond. (Het is nu 17.30 uur)

Gateway. Slecht zicht + regen.
Sharon short final 30R
Morgen weer vroeg melden. 7 uur briefing, half 8 vliegen! De kleine baan van Falcon is weer open dus we mogen hier weer touch and goes maken! Goed nieuws, want dan mogen we hier tenminste ook solo. Anders hadden we solo moeten gaan op Gateway... Is minder leuk want dan is er niemand.
Update 18.30lt: Sharon is eerst vanaf half 8. Geloof dat er voor morgen een uur op de planning staat als missie. Ik ben dan waarschijnlijk vanaf een uur of 9 tot 10 lokale tijd (dus 17.00 tot 18.00 NL-tijd) te horen op Falcon Field tower; www.squawkvfr.com. Als je zeker wil zijn dat je me hoort zul je tussen 15.30 en 19.00 NL-tijd aan de stream moeten hangen... Haha. Kan zijn dat ze een 2e tower frequentie openen die niet gestreamd wordt... Geen idee!

Ohja, klein verslagje van dinsdag en woensdag;
Dinsdag geen ruk gedaan.
Woensdag ook niet, behalve aan het eind van de middag even met z'n 5en (Mathijs, Timo, Niels, Giel en ik) de stad uitgereden:


Had plannen om mooie sunset foto's te gaan maken op een berg hier vlakbij. Aangekomen bij de weg die daar omhoog gaat zat er een hek voor... Had het al gevreesd. Toen zijn we maar wat rond gaan rijden hier langs de rand van de stad. De mensen wonen hier echt in de woestijn. Cactussen van 6 meter hoog. Na even wat rijden kwamen we een ander leuk heuveltje tegen waar we mooie sunset foto's konden maken. Helaas zijn we iets te vroeg weggegaan, want we zaten net 5 minuten in de auto op de terugweg en toen werd de lucht nog mooier! Knalrood.... Nouja, hebben we weer een excuus voor een herkansing!

Cactus knuffelen!
Ohhhhhhh moooooi....
Zal proberen vanavond een gallery te maken van het museum, en eentje van de sunset foto's. En dan komt er ook nog een kort filmpje van beeldmateriaal van meerdere vluchten aan. Maar dat duurt nog even iets langer...

Link naar fotogallery Falcon Field museum

2 opmerkingen: