Sperrtopf Antennes te koop

donderdag 30 december 2010

Dual solo 16; sneeuw, 22kts crosswind

Vandaag stond er een dubbele missie op het programma. Eerst een uur dual met instructeur en daarna een solo van een uur.
Het was al snel duidelijk dat de solo niet door zou gaan. Op Falcon Field was de wind al de hele ochtend 15kts, gusting 25kts. Erg hard dus. De dual was wel mogelijk. Dit leverde een spectaculaire vlucht op.
We stegen op rond een uur of 1 vanaf Falcon. Al gauw merkte ik dat de Archer veeeel meer power heeft dan normaal met dit erg koude weer wat we vandaag hadden. Het was maar 8 graden overdag op grondniveau. Op 4500ft lag het freezing level al. Toen we op 2000' naar het zuid-oosten weg draaiden zagen we een prachtige lucht met allemaal sneeuwbuien en dikke straten van cumuls. We moesten wel even op de sneeuwbuien heen vliegen om in de south east practice area aan te komen. Eenmaal daar een aantal stalls gedaan waarna we volgas tegen de 30kt headwind in naar Gateway vlogen. De banen lagen daar namelijk perfect, niet in de wind! Haha. Crosswindlandingen waren vandaag het voornaamste doel omdat het nou eenmaal lekker waaide voor de verandering. 80 graden crosswind met 22kts was even hard werken! Maar de Archer is gelukkig een lekkere zware bak vergeleken met de Diamonds, dus dat ging prima. Heel spectaculair om vol voeten te hebben en vol tegen de wind in de sturen met de ailerons op het moment van afvangen, en hem dan netjes eerst op het linker pootje neer te zetten! Gaaf.
Na 3 touch and goes zijn we weer teruggevlogen via een leuke sneeuwbui voor een icing demo. Leuk om te zien hoe snel dat ijs zich opbouwt, en gelukkig ook weer snel genoeg er af gaat omdat we toen inmiddels ruim onder freezing level vlogen. Grappig om te zien dat de kale bruine bergen nu ineens wit zijn van alle sneeuw! Na een uur landden we terug op Falcon.
Zondag mag ik het tweede deel van de vlucht afmaken, het solo gedeelte. Kan niet wachten!
Vrijdagochtend rijden we rond een uur of 5 weg vanuit Mesa richting Las Vegas om daar de jaarwisseling te vieren! We hebben met de klas een aantal kamers in een hotel in Vegas geboekt. Ligt op 5 minuutjes met de taxi van The Strip, dus dat gaat helemaal goed komen. Roadtrip!!

1 opmerking:

  1. Alweer een heel avontuur dus!
    Als ik het goed begrijp doet de auto het weer. Have fun in Vegas! Spreek je volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen