Sperrtopf Antennes te koop

maandag 13 december 2010

D8; touch and goes, short field landing, aborted take-off

Vandaag opnieuw naar Gateway gegaan om touch and goes te oefenen. We vertrokken dit keer op een fatsoenlijke tijd van half 10. Sharon was weer eerst aan de beurt. Na een uurtje touch and goes taxi'de ze naar de general aviation ramp voor een korte stop en wissel. Tijdens het taxien moesten we nog wel even voorrang verlenen aan 2 T38 straaljagers die met de kap open aan het taxien waren. Heel vet om die een paar meter voor je neus langs te zien gaan. Na een korte stop op Gateway was ik eindelijk weer aan de beurt. Gelijk het circuit in gedoken om te beginnen met een touch and go. Daarna een flapless touch and go. Ook een short field landing waarbij je met een lagere snelheid en hoogte dan normaal aan komt vliegen en 'em zo kort en precies mogelijk op de nummers neer te zetten. "Right on!" was de reactie van m'n instructeur! :-)
Een aborted take-off stond ook op de planning. Die komen natuurlijk ook vaak onverwachts. Bij mij dus ook. Na een touch and go vlak voor Vrotate kreeg ik een aborted take-off. Gas snel dicht en stevig in de remmen. Na 6 touch and goes was het tijd om terug te vliegen naar Falcon Field. Op dat moment riepen er toevallig nog meer kisten op voor dezelfde "northbound departure to Falcon". Ineens erg druk dus. M'n instructeur wilde als eerste terug zijn, dus volgas! RPM naald tegen de rode lijn aan en rammen maar! 145kts op de teller terug naar huis. Wel apart :-) Ging allemaal weer erg lekker vandaag!

Voordat we solo gaan moeten we nog even een FAA pre-solo written test doen. Dit gaat o.a. over de systemen in de Archer, de performance, mass and balance, limitations, normal en emergency procedures. Aangezien we over 3 of 4 vluchten solo gaan moet dat nog wel even gebeuren!
Ben dinsdags en woensdags vrij, dus ik ga nog maar even de boeken in duiken in m'n vrije tijd bij het zwembad..... Denk dat ik trouwens niet alleen de boeken in duik... Vervelend hoor dat mooie weer hier... :P

Ohja, ELP (English Language Proficiency) test resultaten binnen; Level 5! Dus over 6 jaar nog even opnieuw langskomen. :-)

1 opmerking: